Werkwijze

Start

We starten altijd met een intake om goed in kaart te brengen wat jouw uitdagingen en behoeftes zijn. Hierdoor kunnen we samen een effectieve en efficiënte aanpak op maat opstellen in het begin van het traject. Gaandeweg kunnen we altijd aanpassingen doen om de gewenste resultaten te behalen. Als coach ben ik flexibel en mijn insteek is om jou maximale eigenaarschap te geven voor jouw doelen. Immers ben jij zelf degene die over de finish heen gaat en ik ben er om jou daarin te begeleiden.

Het uitgangspunt is dat je jouw traject op weg naar verandering & groei op een ontspannen en autonome manier ervaart. Het bewaken van jouw privacy is een basisregel waarbij ik ook een geheimhoudingsplicht heb. Wederzijds vertrouwen is nodig om jouw traject succesvol te laten zijn.

Locatie

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om de locatie van jouw traject. Dit is afhankelijk van jouw wens en welke vorm het beste past bij jouw vraagstuk(ken).

Vanwege de vele voordelen van wandelen en bewegen, bied ik mijn coaching zoveel mogelijk aan in een natuuromgeving. De plek waar ik wandelconsulten aanbied is in de duinen van Schoorl. Wij spreken af bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen (https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/locaties/buitencentrum-schoorlse-duinen).  Uiteraard kan het coaching traject ook in mijn praktijk worden gedaan. Mocht het voor jou minder handig zijn om op een locatie af te spreken dan bied ik ook de mogelijkheid om de coaching via beeldbellen (Zoom/Teams).

Methode

Er is geen vaste methode die ik standaard toepas tijdens de coaching. Ieder mens is uniek (persoonlijke uniciteit) en daarbij probeer ik zoveel mogelijk op maat in te spelen op de behoefte, wensen en situatie. Ik heb een holistische benadering waarbij ik niet enkel kijk naar een specifieke situatie maar vanuit een systeembenadering, bijvoorbeeld de wisselwerking tussen privé en werk.

Ik maak o.a. gebruik van de volgende therapeutische invalshoeken (Je kan dit zien als ingrediënten die per gerecht weer een andere samenstelling vragen):

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Systeemtherapie
  • Schematherapie
  • Exposure therapie

Gedrag, relaties en verandering van situaties kunnen erg complex zijn en zelf als belastend worden ervaren. Ik vind het een privilege om samen met individuen, koppels en hun systemen vooral te onderzoeken waar de kracht zit. Iedereen heeft een mate van (veer)kracht die vaak niet volledig wordt benut. Het is dan ook mijn missie om de kracht en geluk van ieder persoon te helpen onderzoeken.