Kosten

Verzekering
Ik werk zonder tussenkomst van verzekeraars. Dat betekent dat de coaching niet wordt vergoed door zorgverzekeraars.

Werkgevers
Het is gebruikelijk dat werkgevers nu steeds vaker de kosten van coaching op zich nemen als onderdeel van het arbeidsvoorwaardenpakket. Dit kunnen zij doen vanuit het opleidingsbudget of beperking ziekteverzuim. (Bijna) iedere werkgever heeft een budget beschikbaar voor ontwikkeling van personeel (Ontwikkeling Budget Werkgever). Vraag bij je leidinggevend/personeelszaken wat de mogelijkheden zijn qua investeringen in groei of je employability. Ik kan indien wenselijk een offerte maken waarin het nut en doel van de coaching beschreven staat.

Hogescholen & Universiteiten
De meeste Hoge Scholen en universiteiten kennen ook een vergoeding voor deelname aan workshops of individuele begeleiding. Vraag dit na bij jouw studiebegeleider.

Belastingaftrek
Organisaties en ZZP’ers kunnen de kosten volledig aftrekken. Ook als particulier kun je kosten (incl. BTW) als scholingskosten aftrekken, mits het doel ervan het verkrijgen van een (nieuwe) baan is. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar, alleen reiskosten niet. Er is een drempel van 250,- Euro. Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst, of bel met de Belastingtelefoon op nummer 0800 – 0543. We raden je aan vooraf een berekening uit te voeren voor je eigen persoonlijke situatie om zeker te zijn van de kosten.

Minimum inkomens
Voor particulieren, studenten en ondernemers met een minimum inkomen, is overleg over het tarief of betalingsregeling mogelijk.

Meer informatie
Wil je het helemaal zeker weten, kijk op de site van de Belastingdienst, of bel met de Belastingtelefoon op nummer 0800 – 0543.

Disclaimer
In bovenstaande berekeningen is geen rekening gehouden met persoonlijke situaties, daarom kunnen er geen rechten aan worden ontleend. We raden je aan de berekening uit te voeren voor je eigen persoonlijke situatie.

Intake

GRATIS (individuele coaching)

Personal Coaching

€100,- per uur

Job Coaching

€100,- per uur

Relatie Coaching

€125- per uur (2 personen)

Zakelijke Coaching - Bedrijven

€135,- per uur