Over Valenkamp

Het is mijn passie om mensen en hun omgeving te helpen verrijken door middel van praktische gedragsbenaderingen. Ik hoop op deze manier het optimale uit henzelf te halen met als doel zoveel mogelijk genieten van dingen in hun dagelijks leven. Dit doe ik graag door middel van praktische coaching trajecten: individueel, relatiepartners en gezinnen. 

Als 4-jarig kind vond ik het een fascinerend idee om vanuit het perspectief van een mier naar een olifant te kijken en visa versa. Voor de mier is de olifant te groot om daar een  voorstelling van te maken, en omgekeerd heeft de olifant weinig oog voor één enkele mier (althans dat was mijn vermoeden).

Dit is voor mij een bewuste herinnering die ik koester als vertrekpunt voor mijn interesse als het neerkomt op bewustwording en gedragsverandering. Ben je benieuwd hoe deze praktische benaderingen eruit zien? Neem dan hier een kijk!

 

Achtergrond

Ik ben vooral actief in de rol als Buitenpsycholoog waarbij ik tijdens wandelconsulten mensen ondersteun in zaken waar ze tegen aanlopen rondom privé, werk, relatie(s) & opvoeding. Op mijn Linkedin pagina kan je ook mijn andere activiteiten vinden.

In eerste instantie ben ik opgeleid tot sociotherapeut. Mijn eerste professionele ervaring in de zorg was als gezinsondersteuner. In deze functie heb ik jonge kinderen, pubers en ouders begeleid. 

Daarna heb ik een uitstapje gemaakt als gedragstrainer & consultant in ziekenhuizen en zorginstellingen. In diezelfde periode heb ik ook mijn Master Bedrijfskunde gehaald aan de Universiteit van Amsterdam. Kort daarna ben ik de opleiding tot Praktijk Ondersteuner Huisartspraktijk (POH GGZ) gaan volgen en aansluitend de Master Gezondheidspsychologie aan de Open Universiteit.