Job Coaching

Burn-out & stress (vermoeidheid motivatieproblemen)

Als je in een burn-out bent beland of dreigt te belanden, kun je het beste zo snel mogelijk hulp inschakelen. Burn-out is namelijk de nummer één uitval klacht onder medewerkers en ondernemers.

Met een plan op maat zul je werken aan het vergroten van je draagkracht voor stress en zul je stap voor stap je balans weer terugvinden. In dit traject leer je daarnaast om vroegtijdig signalen te herkennen om burn-out in te de toekomst te voorkomen.

Assertiviteit, keuzestress & perfectionisme/faalangst

Vind je het moeilijk om grenzen te stellen, te zeggen wat je vindt of voor jezelf op te komen? Er zijn manieren om hierin te groeien zodat ook jij assertiever wordt.

Tijdens de coaching sessies die ik aanbied, ligt de focus op jouw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelvraag.
Daarnaast leer je tools hoe je goed voor jezelf kunt opkomen en duidelijk durft en kunt zeggen wat je wilt en/of wat je voelt. Hierbij leer je ook om een balans te vinden tussen jouw eigen belang en het belang van anderen.

Na de coaching sessies heb je je persoonlijke doel op dit vlak behaald, kom jij zelfverzekerd over, neem je de regie over je eigen belangen en durf jij je grenzen aan te geven.

Keuzestress
Keuzes maken in deze maatschappij is soms best lastig omdat er zoveel te kiezen valt. Hoe weet je nou of je de juiste keuze maakt uit het enorme aanbod van mogelijkheden? Het kost tijd en energie en dat kan gepaard gaan met de nodige angst, twijfel en keuzestress.

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt, een keuze die bij jouw waarden en doelen past. Een keuze waar je achteraf geen spijt van krijgt. Dit zijn onderwerpen waar we onder andere mee aan de slag gaan.

Perfectionisme
Perfectionisme kan een geweldige eigenschap zijn om uit jezelf te halen wat erin zit. Dat kan je energie geven en samengaan met veel (werk)plezier. Maar perfectionisme kan ook in je nadeel werken. Als je altijd streeft naar het maximale en je nooit fouten mag maken of minder mag presteren kan dit frustraties opleveren en kost het je energie. Daardoor kun je faalangst ontwikkelen en ervaar je juist minder (werk)plezier.

Tijdens de coaching leer jezelf in balans te brengen: je leert de voordelen van het perfectionisme te benutten en tegelijkertijd leer je om te gaan met de nadelen van perfectionisme. Daardoor wordt ook jouw mogelijke faalangst gereduceerd.

Beter presenteren/profileren & onderhandelen

Vind je jezelf of jouw leidinggevende dat je beter zou kunnen presteren? Denk bijvoorbeeld aan (betere) presentaties geven, profileren, onderhandelen of een ander aspect. Graag kijk ik samen met jou welk leerdoel je hebt en hoe je die het beste kunt bereiken. We kunnen vaak veel meer dan dat we van te voren denken te weten. Graag laat ik je de scala aan mogelijkheden zien en ervaren zodat je nog beter gaat presteren zonder perse harder te werken.

Onderhandelen doen we eigenlijk overal; zowel op het werk als in ons privéleven. Goed onderhandelen gaat niet over winnen en verliezen. Goed onderhandelen gaat alleen over winnen. Een win-win situatie creëren voor alle partijen. Dit zorgt namelijk voor duurzame relaties. Duurzame relaties is een van de basis elementen om ook in de toekomst goede onderhandelingen te kunnen hebben. Met praktische tools en voorbeelden uit de praktijk leer jij in een aantal sessies om een betere onderhandelaar te worden.

Persoonlijke ontwikkeling & loopbaancoaching

Persoonlijke ontwikkeling
Wil je een volgende stap maken maar weet je nog niet wat of hoe, ik help jou om overzicht en inzicht te creëren. Vervolgens begeleid ik jou met concrete stappen door dit proces heen waardoor je de gewenste resultaten zult behalen.

Loopbaan coaching
Loopbaan coaching is voor iedereen die werkt of wilt werken. In ieder geval voor de volgende punten wordt loopbaan coaching ingezet:

 • Je wilt met plezier naar het werk
 • Je wilt graag doorgroeien in je werk
 • Je wilt je sterke en zwakke kanten beter leren kennen en gerichter inzetten
 • Je wilt je kwaliteiten ontwikkelen
 • Je wilt je functioneren verbeteren
 • Je wilt je drijfveren achterhalen
 • Je gaat weer aan de slag na een burn-out
 • Je wilt meer inzicht in wie je bent
 • Je hebt conflicten op het werk die je wilt oplossen
 • Je wilt ontdekken wat je droom is en je wilt weten hoe je het waar kunt maken
 • Je wilt gericht op zoek naar een nieuwe baan
 • Je weet niet wat je wilt op het gebied van werk of je weet wél wat je wil maar weet niet hoe je daar moet komen
 • Je hebt te veel routine en verveling op je werk
 • Je wilt opnieuw gaan werken na er jarenlang tussenuit te zijn